Janna ja Iida kaksoisvoittoon Lahden SM-juniorivalinnoissa!

14.11.2021

Lappeenrantaan oli tuliaisina SM-junioreiden kaksoisvoitto ja omat uudet ennätyspisteet. Kuvassa tyytyväisinä Janna ja Iida välissään valmentaja Marina.
Lappeenrantaan oli tuliaisina SM-junioreiden kaksoisvoitto ja omat uudet ennätyspisteet. Kuvassa tyytyväisinä Janna ja Iida välissään valmentaja Marina.

Molemmat tytöt tekivät uudet upeat ennätyspisteensä. Janna rikkoi 160 ja Iida lähes 150 pisteen rajan. Klikkaa otsikkoa lisätietoihin ja kuvaa kuvasuurennoksiin!

Lahdessa käytiin viikonloppuna SM-sarjojen toiset, kovatasoiset valintakilpailut, jotka SM-juniorisarjan osalta oli melkoista lappeenranta-laistyttökaksikon hallintaa.

Sekä ylivoimainen voittaja Janna että hopeamitalisti Iida murskasivat omat ennätyspisteensä ja samalla myös muut kilpasiskonsa luistelemalla kaksoisvoittoon Suomen kovatasoisen juniorityttökaartin joukossa.

Lauantaina Iida luisteli virheettömän hienon lyhytohjelman piikkipaikalle ja toiselle sijalle taituroineelta Jannaltakin lipsahti lyhytohjelmassa ainoastaan 3-flippi harmittavasti jään pintaan.

Seurakaverukset starttasivat näin sunnuntain vapaaohjelmaan jännittävästi viimeisinä ja hienosti tytöt kestivätkin vapaaohjelman kisapaineet.

Jannan sekä piruetit että askelsarja soljuivat ylimmän nelostason arvoisesti ja vaikeat hypyt onnistuivat paria pientä alastulovirhettä lukuun ottamatta vaivattoman kevyesti ennätystahtiin 108,35 pistettä ja yhteispisteiksi kirjattiin huimat 162 pistettä

Viimeisenä vapaaohjelmaan lähtevän luistelijan osa ei välttämättä ole helppo, mutta Iida piti päänsä riittävän kylmänä vaikka alun 3-lutzin tyttö epäonnisesti kaatuikin.

Jatkossa Iida pysyi hienosti haasteellisen vaikeiden hyppyelementtien päällä ja selvittäen mm. piruetit hallitusti nelostasolla ja piti näin hienosti kokonaissijoituksensa kakkosena ja siten mm. kolmanneksi sijoittuneen maajoukkueluistelija Tapparan Rosa Reposen takanaan, ennätyspistein 147,36.

Janna ja Iida toistivat nyt vuoden takaisen Porin valintakisan kaksoisvoittonsa, nyt pistekertymät molemmilla olivat tosin vuoden takaiseen verraten aivan toista luokkaa!

Seuraavaksi kaksikko suuntaa Unkarin Budapestin kansainvälisiin kisoihin joulukuun alussa ja ennen joulua käydään SM-finaalit Porissa.

Onnittelut tytöille ja Marinalle hienoista tuloksista!

SM-junioritytöt
    LOVO
1.Janna JyrkinenLrTL162,002.(53,65)1.(108,35)
2.Iida KarhunenLrTL147,361.(54,12)3.(93,24)
3.Rosa ReponenTapTL144,734.2.
 30 luistelijaa    

 

Linkki STLL:n uutisotsikkoon:

Yksin- ja pariluistelun sekä jäätanssin 2. SM-valintakilpailun tulokset - Suomen Taitoluisteluliitto ry (stll.fi)